Server/Storage, Unified Communications, Verkko

Etätyö / digitaalinen työpaikka kotona

Toimenpiteet koronaviruksen leviämisen estämiseksi ovat aiheuttaneet sen, että monet työntekijät joutuvat työskentelemään kotona. Oikeilla työkaluilla työntekijät säilyttävät tehokkuutensa, jolloin kotona työskentelyn huonot puolet saadaan minimoitua.

SEC DATACOM tarjoaa tuotteita ja ratkaisuja tehokkaaseen, digitaaliseen etätyöskentelyyn kodinomaisissa olosuhteissa. Tuotteet voidaan toimittaa lyhyellä toimitusajalla. Seuraavassa lyhyt esittely.


Neljä neuvoa tehokkaaseen ja turvalliseen digitaaliseen etätyöhön kotona

Etätyön perusedellytykset ovat usein tietokone, hyvä näyttö, hiiri ja näppäimistö sekä vakaa internet-yhteys. Etätyötä voidaan kuitenkin suojata tai tehostaa monella erilaisella tekijällä ja työkalulla:

Suojaa käyttäjien tiedot ja yritystiedot.
On tärkeää miettiä myös tietoturvaa, kun työntekijät työskentelevät kotona. Jos työntekijä käyttää omaa tietokonettaan, onko se riittävän hyvin suojattu esim. haittaohjelmia vastaan, ja onko yritysverkkoon ”avoin ovi”? Huolehdi turvallisesta VPN-yhteydestä ja tehokkaasta virustorjunnasta.
Datakeskuksen kapasiteettia saatetaan joutua lisäämään.
Mikäli useat työntekijät käyttävät samanaikaisesti virtuaalista kommunikaatiota päivittäisessä työssään, se merkitsee myös tarvetta lisätä kaistanleveyttä ja parantaa datatehoa.
Säilytä yhteydet asiakkaisiin ja työtovereihin.
Monet yritykset käyttävät nykyään yhteistyökaluja, kuten esim. Microsoft Teams, Skype for Business tai Zoom. Suhteellisen pienellä investoinnilla kuulokemikrofoniin ja hyvään kameraan virtuaalisen kokouksen laatu paranee huomattavasti.
Useampi tukiasema kotiin.
Mikäli sekä äiti että isä tekevät etätyötä ja lapset käyttävät samanaikaisesti television suoratoistopalveluja, voi tilanne olla haasteellinen. Yksi ylimääräinen tukiasema voi varmistaa hyvän yhteyden kaikkialla kotona. Niille alueille, joilla Internet-yhteyttä on rajoitetusti tai sitä ei ole ollenkaan, voi 4G-/LTE-reititin olla ratkaisu.

Etätyöhön suositellut tuotteet ja ratkaisut

Ääni ja video virtuaalisiin kokouksiin
Kuulokemikrofonit, videojärjestelmät ja virtuaaliset kokoustilat

Poly/Plantronics headset

Poly/Plantronics-kuulokkeet
Plantronicsilla on markkinoiden laajin kuulokevalikoima ammattikäyttöön. Malleja löytyy moniin tarkoituksiin kotitoimistoista puhelinpalvelukeskuksiin ja liikkeellä ollessa käytettäviin ratkaisuihin. Lisätietoja tästä

Videokamerat ja videojärjestelmät
Katso tietoa kameroista ja videojärjestelmistä linkeistä Poly ja Yealink

SEC Meetings – virtuaalinen kokous
SEC Meetings tarjoaa mahdollisuuden pitää virtuaalisia face-to-face-kokouksia alustasta riippumatta – vaatii ainoastaan verkkoselaimen. SEC Meetings -kokoukset ovat myös helppoja ja nopeita toteuttaa.

Lue lisää
LAN/verkko
4G-/LTE-yhdyskäytävät, langattomat tukiasemat, kytkimet

4G-/LTE-reititin
Jos internet-yhteys ei riitä, ratkaisu on Teltonikan 4G-/LTE-reititin.

Lue lisää
Tietoturvaratkaisut etätyöhön
Tehokas asiakassuojaus ja VPN-etäkäyttö

VPN-etäkäyttö
SEC DATACOM toimittaa VPN-etäkäyttöratkaisuja sekä mobiili- että työpöytäkäyttöön johtavilta merkeiltä, kuten Barracuda, Zyxel ja Tosibox. Niillä kaikilla on omat etunsa, mutta yhteistä niille on se, että ne voidaan toteuttaa rinnakkain olemassa olevan infrastruktuurin kanssa. Tämä minimoi infrastruktuurin muiden osien rikkoutumisen riskin samalla, kun etäkäyttäjille lisätään kapasiteettia.

Virustorjunta
Jos työntekijöiden on käytettävä omia tietokoneitaan etätyössä, on tärkeää suojata nämä laitteet tehokkaasti tietoturvarikkomusten minimoimiseksi.
Meillä on useita virustorjuntaratkaisujen toimittajia, jotka voivat tarjoat pilvipohjaisen suojauksen.

 

Lue lisää
Datakeskuksen optimointi
Lisää palvelimia/tallennuskapasiteettia ja räkkitilaa

Mikäli tarvitsette lisää räkkitilaa – PDU, UPS, Micro-datakeskus jne. – toimitamme APC Schneiderin tuotteita.

Lue lisää

Tarvitsetko apua?

SEC DATACOM on ottanut viranomaisten ohjeet vakavasti sekä vastuullisena työnantajana että yhteistyökumppanina. Emme kuitenkaan voi antaa kaiken pysähtyä. Kaikki työntekijämme tekevät nyt etätyötä ja ovat tavoitettavissa sekä valmiit palvelemaan sinua.

.
Jari Salomaa
Business Manager, UCC & Network
Telefon: +358 50 555 3869
Juha-Petteri Virtanen
Sales Director
Telefon: +358409005440